TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 01. 06. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

Anezka.11

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 447
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133354.32 km
Kolo: 66193.40 km
Cvičení: 5537 h 31 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Anezka.11

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Potřebuji podporu

07. 06. 2013

Stále bydlím u rodičů, takže chápete, že mi stále podstrkují nezdravé a sladké jídlo. Začíná mě to trošku štvát, ale hlavně vysilovat, jak musím pořád dokola a dokola vysvětlovat, že to nechci, že se snažím změnit životní styl a že potřebuji co nejvíc podpory abych to zvládla. Protože ty chutě na to sladké mě přepadávají často, ale většinou to zvládnu nebo si uzobnu trošku musli :). Stále doufám, že to zvládnu, a že tím budu mít o trošku lepší život. Hubnutím mi jde hlavně o změnu životního stylu, abych se cítila lépe a měla konečně větší sebevědomí, které už nutně potřebuji. Snažím si vyhledávat nové recepty, nalézat nové potraviny a s tím mi hodně pomohl stobklub takže hodně moc děkuji :)
Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

07. 06. 2013 11:49
Držím pěsti, abyste to zvládla. Není to žádná sranda se vzpouzet co se týká stravy rodičům. Vím o čem mluvím a sama jsem na vlastní kůži zažila jaké to je a do dneška si špatné stravovací návyky z rodiny vleču s sebou a je strašně těžké se od nich oprosit. Ale určitě to ZVLÁDNETE!!!
07. 06. 2013 10:18
když nepomůže domluva tak jim řekněte že si budete vařit sama
07. 06. 2013 10:11
Přesně to jsem včera udělala. Tátovi jsem uvařila pražmu na česneku s cibulí a natural rýží a završila to kopcem zeleniny a hodně si pochutnal, takže určitě se budu snažit vařit rodině co nejvíce.
07. 06. 2013 10:10
Rodiče jí celkem také zdravě, doma jsem nikdy neměla jídlo s knedlíky, ani tučné dorty, ale spíše je to o té roládě s ovocem, masu na másle a třeba koláči. Jíme zdravě, ale ty věci nepotřebuju jíst, nemám na ně chuť takže mi příjde zbytečné je do sebe cpát jen kvůli tomu, že tady jsou.. Je pravda, že to v domácnosti, kde je pořád sladké, brambůrky a výborné koláče těžší, ale doufám, že to zvládnu.. Samozřejmě si to nějak extrémně neupírám. Když mám kafíčko, tak si malou porci koláče dám. Děkuji za rady.
07. 06. 2013 10:10
No a co kdybys třeba pomohla mamince s nákupy jídla, občas uvařila něco "zdravého" pro všechny? Určitě by se nezlobila a ulehčila bys jí práci.Mě by se to tedy určitě líbilo!!!!! Ráda bych vyměnila " osvědčená " jídla za něco nového, kdyby už to bylo na talíři....
Když si půjdeš nakoupit sama, koupíš , co budeš chtít .
Když budeš vařit - uvaříš, co budeš chtít.
Kdo má servis- musí sníst co je.
Vím o čem mluvím - mám tři syny a čtyři vnoučata.
07. 06. 2013 10:03
Bohužel rodiče mají často úplně jinou představu než my. To se stává. Taky jsem byla v podobné situaci, kdy jsem chtěla začít se změnou, ale pro mamku pořádné jídlo = kus masa (a pokud možno pečený bůček) a navíc kvůli přiblblému otci, který se přímo vyžívá v debilních dietách, je mamka alergická na jakéholi podoby slov "dieta", "zdravá strava", "životní styl" apod... Takže jsem prostě musela to hubnutí dělat "tajně", jak jen to šlo. Časem mamka přišla na to, že se nehodlám přidat k otcově pitomosti a přijala to. Sice to neznamená, že by přestala dělat vepřo knedlo nebo mi nabízet ke kafi koláč, ale přestala se zlobit když to odmítnu. A já přišla na to, že si můžu dopřát i tyhle věci, jen je to o trochu těžší to pak zkombinovat tak, abys neměla vysoký přijem.
Takže vydrž, tohle chce čas. A hodně času. Uvidíš, že jednou rodiče pochopí, že se nemusí bát, že z Tebe bude nějaká anorektička a že trochu zmírní své podstrkování (že by přestali úplně, s tím nepočítej - jsou to rodiče ;-) ). No a Ty taky časem přijdeš na to, že není pohroma dát si třeba žemlovku nebo to vepřo knedlo, že celý fígl je jen v kombinaci. ;-)
Držím palce. .
P.S. Já bych naopak možná nevnucovala rodičům STOB - když jim bude vnucovat aby si přečetli články o zdravém jídle apod., můžeš taky dosáhnout jen toho, že se utvrdí v názoru, že to co děláš není normální...
07. 06. 2013 09:59
Ukaž jim nějaké články tady ze stobu a promluv si s nimi o tom :-)
07. 06. 2013 09:56
Úplně tě chápu. Rodiče jsou brzdou hubnutí, pokud sami nehubnou. Mě taky maminka (76 let) když k ní přijedu tajně do jídla přidává máslo, protože, tuk je chuť. Já ale svá děvčata (35 let a 29 let) nenecpávám. A ani v ledničce nemám žádná lákadla. Většinou si ze mě dělají legraci, že mám v ledničce jen krém na opalování. Držím Ti palce.
07. 06. 2013 09:55
To asi není snadný začátek. Zkus to brát s humorem a - jednoho z nich vyzvy k soutěžení, že by tedy také s tebou udržoval nový životní styl a třeba i hubl! Už byste byli dva! Já si pomáhám tím, že manželovi říkám, co s ním ten tuk a cukr v těle dělá a jak si zkracuje život. A dnes koukám, aniž by si to přiznával, sám pomalu mění své návyky.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři